Jul er høysesong for butikktyveri og underslag

butikktyveri

 

Som de fleste er klar over, er julen høysesong for butikktyveri og underslag blant ansatte. Varer som er lett omsettelige og varer som mange ønsker seg til jul er populære tyverier.

Det er flere årsaker til at butikktyveriene øker i julen. Heldigvis er det akkurat i julen hvor du med enkle grep kan hindre brorparten av tyveriene. Her er noen av årsakene til at butikktyveriene øker i julen:

 

  • Ikke alle har privatøkonomi til å handle inn julegaver, spesielt ikke de dyre.
  • Det hentes inn ekstrahjelp og vikarer som ikke har den rette erfaringen og kursingen
  • Stress i butikkene fører til at aktpågivenheten til de ansatte faller

Det stjeles veldig mye på impuls i juletiden, samtidig drar de profesjonelle bandene ofte ut av landet på grunn av økt fare for å bli tatt (flere kunder i butikken, flere ansatte, flere vektere). Dette åpner for at butikker med korrekt kursing og ansatte som er aktive i butikken slipper unna med et langt lavere svinn enn andre butikker. En selger som er aktiv i butikken, tilbyr kunder hjelp, holder orden og viser tilstedeværelse både mentalt og fysisk stopper som oftest de fleste som stjeler på impuls.

Samtidig som butikktyveriene øker i julen er det også mange butikkansatte som unndrar penger og varer av de samme årsakene som nevnt ovenfor.

Har ikke din butikk hatt butikktyveri kurs eller kurs i underslag? Ta kontakt for en uforpliktende samtale. Alle kurs blir tilpasset i forhold til butikk, varebeholdning og ansatte. Les mer om våre kurs innen butikktyveri og underslag her:

http://dkomp.no/underslags-kurs/

http://dkomp.no/butikktyveri/